Beskrivelse
Guatemala kaffebønner, den perfekte espressobønner – det mener vores kaffelskere i hvert fald. Guatemala kaffebønner har en rund, fyldig og sødelig smag. Den har kraftige smagsnoter af karamel, nødder og mælkechokolade. De er mellemristet, men lidt til den mørkere side. Smagen er dog langt fra bitter, da de godt kan tåle den lidt mørkere rist. Den er perfekt til espresso, men kan også bruges til filterkaffe og håndbryg, hvis man er mere til en kraftig og sød kaffe. Bønnerne er økologiske, da vi ønsker at bibeholde bønnernes naturlige smag samt passe på vores klode. Der bliver derfor hverken brugt pesticider eller kunstgødning under produktionen af dem. Vi rister små mængder ad gangen flere gange ugentligt, så du altid modtager friskristet kaffebønner.
Mere om Guatemala kaffebønner
Næsten alle kaffebønner fra Guatemala er Arabica kaffe, og vores bønner er ikke en undtagelse. De består nemlig af Arabica sorterne Caturra, Bourbon og Catuai. Disse kaffebønner bliver dyrket i en højde af 1800-2100m over havets overflade. Vi køber dem igennem kaffeforeningen “Asproguate”, som består af 150 små kaffefarme i områderne Acatenango, Coban, and San Martin. Kaffeforeningen arbejder mod at give deltagerne adgang til det internationale kaffemarked. Denne adgang giver mindre landmænd en chance for at udvide deres forretninger. Vores bønner er Fully washed også kaldt vasket. Det vil sige de er blevet skilt fra frugten og vasket, inden de er blevet sat til tørring. Høsten på denne kaffebønne finder sted fra november til april. I øjeblikket (2024) ligger Kaffebønner fra Guatemala på en 11 plads i verdens bedste kaffe, det forklarer også, hvorfor vores Guatemala espressobønner er så stort et hit blandt vores kunder.
Om Guatemale som kaffeproducent
Guatemala er en stor spiller i kaffeverdenen, og det er der flere gode årsager til. Kaffeproduktionen genererer omkring 40% af Guatemalas landbrugseksportindtægterne, og næsten 1/4 af befolkningen har arbejde indenfor produktionen. Guatemalas kaffebønner, som gror højere end 1350m over havets overflade, anses som værende nogle af verdens bedste.
Guatemalas stærke ry for kaffe skyldes en kombination af ideelle miljøforhold og en stor opmærksomhed på dyrknings- og forarbejdningsmetoder. Kaffebønnerne dyrkes vidt omkring og findes i 20 af landets 22 departementer. De høje højder, den jævnlige nedbør og den mineralrige jord gør kaffe til en fremragende afgrøde i mange dele af Guatemala. De næsten 300 unikke mikroklimaer resulterer i et rigt spektrum af smagsvarianter i guatemalansk kaffe.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.