UDSTYR
-
Hario V60 filtre 02 kops
- 30,00 kr.
-
Aeropress Filtre
- 40,00 kr.
-
Chemex FS-100 Kaffefiltre
- 79,00 kr.
-
Hario V60 filtre 03 kops
- 46,00 kr.
-
Chemex FP-2 Kaffefiltre
- 65,00 kr.
-
Hario Buono Elkedel
- 490,00 kr.
-
Filter til Espro 950ml Stempelkander
- 154,00 kr.
-
Chemex glaslåg til kaffebrygger
- 74,00 kr.
-
Hario Drip Scale V60
- 324,00 kr.
-
Hario V60 filtre 01 kops
- 30,00 kr.
-
Rhino Coffee Gear Kaffevægt
- 179,00 kr.
-
Aeropress XL filtre
- 85,00 kr.
-
Rhino Steamkande Pro – 950ml
- 200,00 kr.
-
Metalfilter til Chemex
- 468,00 kr.
-
Chemex FP-1 Kaffefiltre
- 69,00 kr.
-
Sage Smart Kettle – Børstet stål
- 1.379,00 kr.
-
Sage the Dosing Funnel
- 149,00 kr.
-
Aeropress Filterholder
- 50,00 kr.
-
Aeropress Organizer Stand
- 299,00 kr.
-
WDT Tool
- 129,00 kr.
-
Huskee Låg Natur – 4 stk
- 109,00 kr.
-
Huskee Låg Sort – 4 stk
- 109,00 kr.
-
Filterkurv Værktøj
- 59,00 kr.
-
Stanley Hvid Termokop – 0.25L
- 299,00 kr.
-
Stanley Legendary Camp Mug
- 199,00 kr.
-
HuskeeCup m. Låg – Natur
- 105,00 kr. – 119,00 kr.
- Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden
-
HuskeeCup m. Låg – Sort
- 105,00 kr. – 119,00 kr.
- Dette vare har flere varianter. Mulighederne kan vælges på varesiden
-
Rocket Tamper Station
- 565,00 kr.
KAFFEKULTURENS HISTORIE
FIRST WAVE COFFEE
Tilbage i slutningen af 1800’erne blev kaffe set som en dagligvare. Det skulle være lettilgængelig, nem og billigt at fremstille og hurtigt at brygge en kop kaffe. Instantkaffe blev populært, og man kalder denne periode for ‘First Wave Coffee’.
SECOND WAVE COFFEE
Senere omkring 1960’erne blev kaffe set mere som en social og kulturel oplevelse, fremfor bare at være en dagligvare. Specialkaffe blev introduceret og der kom et øget fokus på kaffens smag og oplevelsen ved at drikke kaffe.
I denne periode, som kaldes ‘Second Wave Coffee’ åbnede caféer som Starbucks, og espressobaserede drikke som cappuccino, latte og macchiato blev populære.
THIRD WAVE COFFEE
I slutningen af 1990’erne og ind i årtusindskiftet begyndte man så at se kaffe som et håndværk og en kunstform. Kvaliteten af kaffe blev vigtig, og det samme gjorde oprindelsen.
Man begyndte at lægge stor vægt på både bæredygtighed og fairtrade samt bæredygtighed og gennemsigtighed i forhold til bønnens vej.
Inspirationen til ‘Third Wave Coffee’ kommer fra Japan. Her har de i generationer har udforsket filterkaffe ned til mindste detalje og benyttet noget der minder om ”filterkaffe-metoden” på deres caféer kaldet ”kissaten”.
Tilgangen til kaffe ændrede sig i perioden med ‘Third Wave Coffee’.
Man begyndte at kæle for kaffen, udvælge bønner af højeste kvalitet og fra lande, der kunne indfri de smagsnoter man søgte. En måde at undersøge smagsnoterne i en kaffe på er ved ”cupping”, hvor det er muligt at finde den smag og risteprofil man søger.
Der opstod også et samarbejde mellem rister og barista. Med hver deres erfaring og viden, blev flere smagsprofiler i udviklet, for at kaffen bedre kan komme til sin ret.
Derudover blev brugen af præcise bryggemetoder som pour-over, Aeropress, Hario og Chemex en stor del af kaffebrygning.
Kaffeudstyret som primært benyttes idag var måske aldrig blevet opfundet, hvis det ikke var for de japanske virksomheders indsats. Moderne japansk udstyr har sat sit præg på kaffemarkedet i dag og f.eks. Hario er et anerkendt japansk mærke i kaffeverdenen.
Hos Mokkahouse finder du alt i udstyr, både til dig der hjemmebrygger og dig der brygger professionelt. Vi har et stort udvalg af udstyr til din kaffebrygning.