Beskrivelse
Colombia kaffebønner koffeinfri er økologisk specialkaffe, bestående af 100% arabicabønner fra Santa Marta-bjergene i Colombia. De har en cupscore på 81 point. Koffeinen er nænsomt fjernet ved hjælp af SWISS-water metoden, som bevarer den naturlige smagsprofil bedst muligt. Resultatet er en kaffe med noter af chokolade, nødder og en mild frugtig sødme, der giver en rund og harmonisk smagsoplevelse. Kaffen dyrkes i højder på 1000 – 1400 meter, hvilket skaber optimale betingelser for dyrkning af specialkaffe. Den består af arabica sorterne Castillo, Caturra og Colombia.
Vi anbefaler Colombia kaffebønner koffeinfri til…
Disse kaffebønner er meget alsidige, derfor kan du brygge den som både håndbryg og filterkaffe. Kaffebønnen er mellemristet og smagsnoterne er bløde og runde. Den kan derfor bruges til espresso, men shottet vil sandsynligvis blive mildere end et klassisk espressoskud. Koffeinfri kaffe har generelt en lidt anderledes smag, du kan derfor ikke forvente at den smager ligesom vores Colombia.
Om AGROSEC og Santa Marta-bjergene
Kaffebønnerne dyrkes af medlemmer af AGROSEC, en forening af småbønder med rødder i de oprindelige folk i Santa Marta-regionen. Foreningen støtter de lokale landmænd med bæredygtig dyrkning og sikrer bedre levevilkår for deres familier. Området er kendt for sin unikke geografi, med bjergtoppe på op til 5.700 meter kun 41 km fra kysten, hvilket gør det til verdens højeste og stejleste kystnære bjergkæde.
Mange af AGROSEC’s medlemmer har oprindelige rødder i Kankuamo-folket og arbejder sammen med andre oprindelige grupper som Kogui, Arhuaco og Wiwi. På trods af regionens historie med konflikter, arbejder de dedikeret for at dyrke kaffe af høj kvalitet, skabe en stabil indtægt og en bedre fremtid.
Høst og forarbejdning
Kaffebønnerne høstes manuelt og behandles omhyggeligt på farmen. Bærrene pulpes med håndkraft, fermenteres og vaskes i rent vand, hvorefter de tørres under solen. Denne metode sikrer en ren, naturlig og ensartet kvalitet i hver høst.
Hvad betyder Excelso og European Preparation?
Kaffen er klassificeret som Excelso, en betegnelse for nogle af de bedste colombianske kaffer, som eksporteres gennem året i stabile mængder. Bønnerne er også sorteret efter European Preparation-standarder (EP), hvilket betyder, at de er Screen 15+ og har en lav tolerancetærskel for defekter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.