CHEMEX BRYGGEGUIDE

Alt du skal bruge for at brygge på Chemex

Trin for trin bryggeguide

1. Læg dit Chemex-filter med 3 lag mod hældetuden. Skyl det grundigt med varmt vand, for at fjerne papirsmag og varme kanden op. Hæld vandet ud.

2. Brug en mellem-grov indstilling på din kværn. Kaffen skal være lidt grovere end filterkaffe. Brug 42 g kaffe (til 6-kops).

3. Nu skal vi til Bloom fasen. Hæld ca. 80–100 g/ml vand over kaffen i cirkulære bevægelser. Sørg for, at alt kaffen bliver vådt. Lad det stå i 30–45 sekunder. Dette frigiver CO₂, forbedrer ekstraktionen og udvikler smagen.

4. Hæld langsomt vand i cirkler, indtil du når 700 ml. Hæld i pulser, ikke i én lang strøm. Sørg for at holde kaffegrumset i bevægelse.

5. Når du er færdig med at hælde, skal du lade kaffen løbe helt igennem. Det bør tage ca. 4 minutter i alt. Fjern filteret, nyd duften og en friskbrygget kaffe.

Bonus tips

Så er formalingsgraden sandsynligvis for grov. Prøv at kværner kaffebønnerne finere.

Vi anbefaler at du bruger lysristet eller mellemristet kaffe, for at kaffen ikke bliver alt for bitter. Få en endnu bedre oplevelse, ved at bruge både friskristet og friskkværnet kaffe. 

Vi anbefaler, at du bruger filteret vand, for at påvirke den naturlige smag mindst muligt. 

Ja, tilsæt isterninger før brygning, så laver du et såkaldt flash-brew. 

Her er vores anbefalinger