Vores Kaffebønner
Ristningsgrad
Mellemristet
Arabica sorterne
SL14 | SL28 | CATIMOR
Smagsnoter
Tropiske frugter, citrus, honning og mælkechokolade
Grohøjde
1400 – 2200m
Høstperiode
Primær: Februar – maj
Sekundær: September – December
Forarbejde
Vasket
Vi anbefaler den til...
De fleste bryggemetoder, men særligt til håndbryg og filterkaffe. Ved håndbryg får den fine citrussyre og sødmen fra honning lov til at udvikle sig bedst. Brug 94–96°C varmt vand og en mellemfin kværning for optimal bryg.
Ristningsgrad
Mellemristet
Arabica sorterne
BOURBON | CATIMOR | CATUAI | CATURRA
Smagsnoter
Mælkechokolade & nødder
Grohøjde
1200 – 1900m
Høstperiode
Marts – September
Forarbejde
Vasket
Vi anbefaler den til...
Filterkaffe, håndbryg og espresso. De har en fyldig og lidt stærk smag, men er langt fra bitter. Hvis du brygger på en automatisk espressomaskine, anbefaler vi Peru over Guatemala.
Ristningsgrad
Mellemristet
Arabica sorterne
CASTILLO |COLOMBIA | CATURRA
Smagsnoter
Citrus, mango og mandler
Grohøjde
700 – 1400m
Høstperiode
Primær: September – December
Sekundær: Marts – Juni
Forarbejde
Vasket
Vi anbefaler den til...
De fleste bryggemetoder, da den er meget alsidig. Smagen er tung men rund. Når du brygger med Colombia får du en “klassisk” kop kaffe – bare bedre.
Ristningsgrad
Lysristet
Arabica sorterne
TYPICA | BOURBON | MUNDO
Smagsnoter
Rooibos, citrus og fersken
Grohøjde
800 – 1800m
Høstperiode
November – Marts
Forarbejde
Vasket
Vi anbefaler den til...
Håndbryg og filterkaffe. Smagen er let og frugtig, derfor har vi valgt at lysriste den. Den kan også bruges til en mild espresso, men egner sig ikke til store mængder mælk.
Ristningsgrad
Mellemristet
Arabica sorterne
CATURRA | BOURBON | CATUAI
Smagsnoter
Karamel og chokolade
Grohøjde
1800 – 2100m
Høstperiode
November – April
Forarbejde
Vasket
Ristningsgrad
Mellemristet
Arabica sorterne
CASTILLO | CATURRA | COLOMBIA
Smagsnoter
Rooibos, citrus og fersken
Grohøjde
1000 – 1400m
Høstperiode
November – Marts
Forarbejde
Swiss water
Vi anbefaler den til...
Håndbryg og filterkaffe. Giver en let, frugtig, økologisk koffeinfri kaffe. Den kan også bruges til en mild espresso, men egner sig ikke til store mængder mælk. Koffeinen er trukket ud ved brug af Swiss Water metoden, hvilket er en naturlig uddrivelsesmetode.