Vores Kaffebønner

Ristningsgrad
Mellemristet 

Arabica sorterne
SL14 | SL28 | CATIMOR

Smagsnoter
Tropiske frugter, citrus, honning og mælkechokolade

Grohøjde
1400 – 2200m

Høstperiode
Primær: Februar – maj
Sekundær: September – December

Forarbejde 
Vasket 

0 point

Vi anbefaler den til...

De fleste bryggemetoder, men særligt til håndbryg og filterkaffe. Ved håndbryg får den fine citrussyre og sødmen fra honning lov til at udvikle sig bedst. Brug 94–96°C varmt vand og en mellemfin kværning for optimal bryg.

 

Ristningsgrad
Mellemristet 

Arabica sorterne 
BOURBON | CATIMOR | CATUAI | CATURRA

Smagsnoter
Mælkechokolade & nødder

Grohøjde
1200 – 1900m

Høstperiode
Marts – September

Forarbejde 
Vasket 

0 point

Vi anbefaler den til...

Filterkaffe, håndbryg og espresso. De har en fyldig og lidt stærk smag, men er langt fra bitter. Hvis du brygger på en automatisk espressomaskine, anbefaler vi Peru over Guatemala.

Ristningsgrad
Mellemristet 

Arabica sorterne
CASTILLO |COLOMBIA | CATURRA

Smagsnoter
Citrus, mango og mandler

Grohøjde
700 – 1400m

Høstperiode
Primær: September – December
Sekundær: Marts – Juni

Forarbejde 
Vasket 

0 point

Vi anbefaler den til...

De fleste bryggemetoder, da den er meget alsidig. Smagen er tung men rund. Når du brygger med Colombia får du en “klassisk” kop kaffe – bare bedre. 

Ristningsgrad
Lysristet 

Arabica sorterne
TYPICA | BOURBON | MUNDO

Smagsnoter
Rooibos, citrus og fersken

Grohøjde
800 – 1800m

Høstperiode
November – Marts

Forarbejde 
Vasket 

0 point

Vi anbefaler den til...

Håndbryg og filterkaffe. Smagen er let og frugtig, derfor har vi valgt at lysriste den. Den kan også bruges til en mild espresso, men egner sig ikke til store mængder mælk. 

Ristningsgrad
Mellemristet 

Arabica sorterne
CATURRA | BOURBON | CATUAI

Smagsnoter
Karamel og chokolade 

Grohøjde
1800 – 2100m

Høstperiode
November – April

Forarbejde 
Vasket 

0 point

Vi anbefaler den til...

Espresso. Kaffebønnerne har en rund, fyldig og sødelig smag. Den har kraftige smagsnoter af karamel, nødder og mælkechokolade. Den kan også bruges til håndbryg, hvis man er til en stærk og sød filterkaffe.

Ristningsgrad
Mellemristet

Arabica sorterne
CASTILLO | CATURRA | COLOMBIA 

Smagsnoter
Rooibos, citrus og fersken

Grohøjde
1000 – 1400m

Høstperiode
November – Marts

Forarbejde 
Swiss water

0 point

Vi anbefaler den til...

Håndbryg og filterkaffe. Giver en let, frugtig, økologisk koffeinfri kaffe. Den kan også bruges til en mild espresso, men egner sig ikke til store mængder mælk. Koffeinen er trukket ud ved brug af Swiss Water metoden, hvilket er en naturlig uddrivelsesmetode.