Beskrivelse
Vores Honduras kaffebønner kommer fra området Cópan, som producerer højt kvalitets økologisk specialkaffe. De er mellemristet, dog til den lyse side, da smagsnoterne er lette og frugtige. Vi anbefaler at bruge Honduras bønnerne til filterkaffe eller håndbryg, da smagsnoterne har behov for at udvikle sig over længere bryggetid. Kaffebønnerne er økologiske, da vi ønsker at bibeholde de naturlige smage. De bliver derfor hverken udsat for pesticider eller andre former for vækstgødning.
Mere om kaffebønnerne
Kaffebønnerne består af arabica sorterne Bourbon, Caturra og IH-90, som bliver dyrket i området Cópan i en højde af 1200 – 1700 meter over havets overflade. Kaffebønnerne bliver kategoriseret som højlandskaffe grundet deres grohøjde. Altituden (højden) er med til at sikre en høj kvalitet, da temperaturen er mere kølig og stabil i bjergene. Bønnerne er fully washed (vasket), hvilket betyder at de bliver skilt og renset før de bliver tørret i solen.
Vi køber vores Honduras kaffebønner igennem kaffeforeningen Caféscor, som er med til at sikre høj kvalitet og gode arbejdsforhold. Caféscor fokuserer derudover på at fremme ren og bæredygtig kaffeproduktion.
Honduras kaffebønner til espresso
De kan bruges til espresso, hvis man ønsker en lettere og lysere kaffe. Kaffebønnernes lette smagsnoter, har svært ved at udvikle sig på så kort tid og under højt tryk. Du kan derfor forvente en let og lys espresso med færre smagsnoter, hvis du bruger den til espresso. Café latte er manges favorit kaffedrik, dog anbefaler vi, at man ikke bruger for meget mælk til et Honduras espressoskud, da smagsnoterne kan forsvinde i mælkemængden. Hvis du ønsker en mere kraftfuld espresso, bør du giver vores Guatemala bønner et skud 😉
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.