HARIO V60 filterholder skiller sig ud fra de traditionelle tragte, da denne er konisk udformet. Filterholderens smarte opbygning gør, får vandet til at løbe mod midten af filteret og derfor forlænges ekstraktion med kaffen. Dette giver bedre aroma i din kaffe.
Filterholderen er enkelt, stort og har en centret udløbshul. Det store hul gør at det spidse filter går ned igennem filterholderen og gør det muligt for vandet at få fri gennemstrømning. Udtrækningen bestemmes derfor af gennemstrømningshastigheden. Derfor vil smagen afhænge af hvor hurtig man vælger at vandet skal gennemstrømme de malede bønner. Din valgte formalingsgrad af bønnerne selvfølgelig også vil have indflydelse på brygtiden.
Materialet er lidt billigere end V60’s andre drippere, fordi det ikke holder helt så godt på varmen. Denne V60 Dripper med klar plast er dog letvægtig og mere holdbar ved tab, og kan levere velsmagende kaffe langt over almindelig filterkaffe.
Sådan brygger du på din Hario V60.
Har du erfaring med andre pour-over metoder, så kan du nok genkende fremgangsmåden.
Erfaring eller ej, så er det rart at have en guide at støtte sig op ad. Derfor har vi udarbejdet en nem og simpel guide til dig (Se evt også vores videoguide).
Målene er til en 2 kops portion.
Du skal bruge følgende ting:
Vær opmærksom på at du kan få kander, dripper og filtrer i 1 kops, 2 kops og 3 kops versioner.
- En Hario V60 kande
- En Hario Dripper
- En kedel
- Hario V60 filtrer
- 15-25g kaffe
- En vægt
Fremgangsmåde:
1. Start med at kværne bønnerne.
2. Kog 400g vand til 90-100 grader. Hvis du kun kan koge op til 100 grader, kan du lade det stå et par minutter.
3. Fold dit filter der hvor det er sat sammen.
4. Sæt filteret i tragten, og hæld nu en smule kogt vand henover.
5. Hæld vandet ud af kanden, da det kan have en bismag af papir.
6. Hæld den friskkværnet kaffe i.
7. Hæld derefter 50 gram vand i, i cirkulære bevægelser, så alt kaffe er dækket.
8. Efter 30 sekunder skal der ydeligere 350 gram vand i. Hold samme vandtryk igennem 1.5 minutter, mens du tilføjer de 350g vand.
9. Efter 1.5 min skal du lade den stå og løbe igennem i ydeligere 45 sekunder.
10. Fjern tragten og server kaffen.